En kortdokumentar – norsk

Hvordan ivareta et vennskap under koronapandemien når din beste venn blir alvorlig kreftsyk?

Noen måneder etter at Norge går i lockdown, ringer Viviann til venninnen sin Helen. Hun har funnet en bulk i brystet. Kan Helen bli med til sykehuset? Løvetannsøstre er en fortelling om vennskap i koronaens tid. En nær og varm film om to kvinner som forsøker å ivareta relasjonen når de ikke lenger kan møtes fysisk. Å bli smittet av korona vil være livstruende for Viviann fordi hun har fått diagnosen brystkreft. Filmen følger livene deres fra mars 2020 til mars 2021 og viser biter fra et 25 år langt vennskap. I filmen møter vi hundene deres Karma og Snø som også er venninner.

Om filmskaperen

Nadina Helen Bakos er produsent, manusforfatter, regissør og fotograf fra Oslo, Norge. Hun har en BFA fra Robert meyer Kunsthøgskole, var assistent for DOP Odd Geir Sæther i 2,5 år, og har gått Cappelen Damm forfatterskole. Hun har vært kunstner og frilanser siden 2005.

Synopsis

Solen skinner, det er 1. mai og Viviann og Helen rusler rundt i Ekebergparken. Det har gått nesten to måneder siden den første innstrammingen knyttet til pandemien startet. De er glade for endelig å ha muligheten til å være sosiale. Hundene Snø og Karma er også med på tur og spretter lykkelig rundt. De to venninnene håper at samfunnet åpner opp slik at de kan fortsette livet slik det var før pandemien. Det de ikke vet er at to måneder frem i tid kommer Viviann til å finne en svulst i brystet. Helen kommer til å følge Viviann til sykehuset og Viviann kommer til å få beskjeden om at hun har en to centimeter ondartet svulst med spredning til lymfen.